Медии: Путин и Тръмп дадоха заявка за подобряване на руско-американските отношения


Медии: Путин и Тръмп дадоха заявка за подобряване на руско-американските отношенияТелефонният разговор между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп стана най-обсъжданото събитие и от двете страни на океана.

В руския парламент сметнаха, че в развитието на отношенията между страните отново е придобило смисъла, който бе изгубен при предишната администрация на Белия дом.

Там отбелязаха още, че темите, които са обсъдили президентите, навеждат на мисълта, че Москва и Вашингтон са готови да се движат напред към равноправното сътрудничество, а не съперничество.

Подобни изявления правят и на запад. Например, изданието Financial Times публикува статия, чийто автори смятат, че Тръмп и Путин са дали заявка за подобряване на руско-американските отношения.

На същото мнение са и журналистите от агенция Ройтерс: в борбата с тероризма, уверени са те, САЩ и Русия могат да създадат единен фронт.

Като цяло в американската преса тонът на беседата бе определен като „позитивен”.

Дори телевизионният канал Си Ен Ен, който до съвсем скоро си позволяваше да разпространява дивотии по адрес на Тръмп и през цялата предизборна кампания го наричаше „не вашия човек”, този път смени настроението.

В репортаж от Москва кореспондентът на канала Матюс Чанс призна, че ако двете страни започнат да си сътрудничат, то това коренно ще промени международната дипломация.

Advertisements

Posted on 30.01.2017, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: