ВКС на Русия: ПРО на Москва може да прихваща всички видове балистични ракети и е в постоянна бойна готовност


ВКС на Русия: ПРО на Москва може да прихваща всички видове балистични ракети е в постоянна бойна готовностКомплексната система за ПРО на Москва е единствената подобна система, способна да гарантира сигурността на столицата при заплаха от удари с балистични ракети от всички съществуващи видове, заяви началникът на отдела за бойни алгоритми и програми за ПРО в руските ВКС полковник Илгар Тагиев, цитиран от „Известия“.

Тагиев поясни, че системата за защита е в постоянна бойна готовност и в случай на реален пуск прихващането и унищожаването на противниковите ракети ще се проведе в автоматичен режим, предаде Интерфакс.

„Към днешна дата нашата система е единствената действаща система за ПРО, която позволява да се обезпечи гарантираната защита на Москва и централния промишлен район от удари с всички съществуващи видове балистични ракети на противника със среден и междуконтинентален обсег“, заяви Тагиев в ефира на „Ехото на Москва“.

В същото време той поясни, че за руската система няма никакъв проблеми да прихваща и съществуващи и перспективни балистични ракети на „трети страни“.

Реклами

Posted on 29.01.2017, in Десет години без договор за ПРО, Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: