ВКС на Русия са задействали ударните вертолети Ка-52 „Алигатор” и щурмовите Су-25 „Грач” в операцията по освобождаване на Палмира


ВКС на Русия са задействали ударните вертолети Ка-52 „Алигатор” и щурмовите Су-25 „Грач” в операцията по освобождаване на ПалмираВКС на Русия са задействали в операцията по освобождаване на сирийската Палмира от терористите на ИД ударните вертолети Ка-52 „Алигатор” и щурмовите Су-25 „Грач”, съобщи „Известия” с позоваване на военните кръгове.

„Алигаторът” притежава най-съвременен прицелно-навигационен комплекс, който позволява да бъдат откривани позициите на терористите и в режим на реално време да предаде тази информация на ударните самолети Су-25.

Информационният източник на изданието отбелязва, че свързаното използването на вертолетите и щурмовиците позволява да се компенсира недостига от артилерия на сирийската армия, която настъпва край Палмира.

Според експерти, Ка-52 е снабден сред руските вертолети с най-добрите радар и оптикоелектронни средства за наблюдение, а също и апаратура за предаване на информация, докато Су-25 може да изпълнява до 5 бойни полета на ден.

„При наличие поне на една дузина такива самолети поне един може да „виси” над бойното поле и да нанася бомбени удари по заявка” – твърдят експертите.

Сирийската армия превзе Палмира през март 2016 г., но на 11 декември бе принудена да отстъпи града, защото правителствените сили бяха ангажирани с превземането на Алепо.

Posted on 28.01.2017, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: