Русия и България подписаха протокол за увеличаване на броя на полетите и либерализация на чартърните полети


Русия и България подписаха протокол за увеличаване на броя на полетите и либерализация на чартърните полетиРусия и България подписаха протокол за увеличаване на броя на полетите и либерализация на чартърните полети след двудневни консултации между представители на авиационните власти на двете страни, съобщи  ТАСС.

По време на консултациите „страните обсъдиха сегашното положение и перспективите за бъдещо развитие на въздушните връзки между двете държави и обмениха мнения по широк спектър от въпроси“, се казва в съобщението.

„След консултациите беше подписан протокол, който предвижда увеличаването на броя пътнически полети между двете страни, необходими за обслужването на покачващия се туристически поток (по предварителни данни броят на руските туристи, които са посетили България през 2016 г. е нараснал до 600 хил. души), както и мерки по либерализацията на пазара на чартърните полети“, каза руското посолство.

Представители на най-големите авиокомпании, които изпълняват полети между Русия и България (Аерофлот, Сибир, България Еър), летищата на София, Варна, Бургас и Москва, както и официални лица от авиационната сфера са взели участие в разговорите.

Advertisements

Posted on 27.01.2017, in Балканите, Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: