Президентът Владимир Путин призова за подсилване на бойните възможности на въоръжените сили на Русия


Президентът Владимир Путин призова за подсилване на бойните възможности на въоръжените сили на РусияРуският президент Владимир Путин призова за подсилване на бойните възможности на въоръжените сили на страната, включително да се съкрати времето при разгръщането на военни звена, съобщиха руски медии.

„Голяма е значимостта на сухопътните сили заедно с авиацията и военноморските сили във военните конфликти. Задачата ни е да им доставим най-добрата техника, модерно оборудване и значително да засилим бойните им възможности“, поясни Путин.

„Мобилността е един от основните показатели за ефективността на сухопътните сили при прехвърлянето на войници на големи разстояния и тяхното бързо дислоциране“, каза той и призова това да се осъществява по-бързо.

По-рано Владимир Путин заяви, че модерните многоцелеви изтребители МиГ-35 имат добър потенциал за износ.

„Този самолет вече има добър потенциал за износ. Имам предвид, че другият самолет МиГ-29 активно се използва в повече от 30 държави“, изтъкна Путин във видеоконферентен разговор с корпорацията „МиГ“ във връзка с началото на изпитателните полети на самолета.

Posted on 27.01.2017, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: