Президентът Владимир Путин призова за подсилване на бойните възможности на въоръжените сили на Русия


Президентът Владимир Путин призова за подсилване на бойните възможности на въоръжените сили на РусияРуският президент Владимир Путин призова за подсилване на бойните възможности на въоръжените сили на страната, включително да се съкрати времето при разгръщането на военни звена, съобщиха руски медии.

„Голяма е значимостта на сухопътните сили заедно с авиацията и военноморските сили във военните конфликти. Задачата ни е да им доставим най-добрата техника, модерно оборудване и значително да засилим бойните им възможности“, поясни Путин.

„Мобилността е един от основните показатели за ефективността на сухопътните сили при прехвърлянето на войници на големи разстояния и тяхното бързо дислоциране“, каза той и призова това да се осъществява по-бързо.

По-рано Владимир Путин заяви, че модерните многоцелеви изтребители МиГ-35 имат добър потенциал за износ.

„Този самолет вече има добър потенциал за износ. Имам предвид, че другият самолет МиГ-29 активно се използва в повече от 30 държави“, изтъкна Путин във видеоконферентен разговор с корпорацията „МиГ“ във връзка с началото на изпитателните полети на самолета.

Advertisements

Posted on 27.01.2017, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: