Лавров: Преговорите в Женева за Сирия са отложени за края на февруари


Лавров: Преговорите в Женева за Сирия са отложени за края на февруариПреговорите за уреждане на конфликта в Сирия, насрочени в Женева на 8 февруари, се отлагат за края на месеца, съобщи руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

На женевските преговори трябва да започне работа по конституцията на Сирия, заяви Лавров. Руският проект за основен закон на тази страна, връчен тези дни на делегати от сирийската опозиция на преговорите в Астана, обобщава предложенията на правителството и на опозиционни групировки от последните години, посочи той.

Текстът, разработен от Русия, ще бъде раздаден днес и на сирийските опозиционери, които разговарят с Лавров в Москва, заяви за ТАСС Али Абдусалам от кюрдската Партия “Демократичен съюз”, участник в срещата.

“Проектът ще ни бъде раздаден днес”, каза той.

Според Сергей Лавров руският проект за нова конституция на Сирия е разпространен с цел да се стимулира уреждането в Сирия, посочва ТАСС.

Advertisements

Posted on 27.01.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: