Сергей Лавров: Западът ще плати скъпо за насилствената смяна на режими и инициирането на революции в Близкия Изток


Сергей Лавров: Западът ще плати скъпо за насилствената смяна на режими и инициирането на революции в Близкия ИзтокЗападът ще плати скъпо за насилствената смяна на режими и инициирането на революции в Близкия Изток, които въвлякоха региона в пълен хаос, заяви руският външен министър Сергей Лавров, съобщава ТАСС, цитиран от „Руски дневник“.

„Ние вярваме, че всички вътрешни реформи трябва да се извършват по спокоен, еволюционен път, а техните форми и темпо не трябва да противоречат на съществуващите традиции“, каза той. „С други думи, хората трябва да определят съдбата си сами“.

Според Лавров Западът „налага собствените си ултра-либерални ценности, като променя политически системи на суверенни държави, според тях чрез идеологически мотивирани операции, за да се свалят нежеланите режими“.

„Провалът на тези опити е очевиден, но те ще се занимават с последиците още много дълго време“, подчерта той.

„Така наречената Арабска пролет е ярък пример за това“, отбеляза руският дипломат.

„Ние подкрепихме ангажираността на хората в Близкия Изток и Северна Африка към по-добър живот, устойчив просперитет и необходими реформи. За нас обаче беше очевидно, че тези въпроси трябва да се разглеждат на национално ниво“.

„Въпреки това, външна намеса превърна региона в място на хаос и анархия, с множество радикали, които веднага се възползваха от това“, обясни министърът.

„Следователно, отслабването или разпадането на държавността в редица страни доведе до безпрецедентен скок на международния тероризъм и екстремизъм, както и до мащабната мигрантска криза, която е обхванала Европа“.

Advertisements

Posted on 26.01.2017, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: