Двукратната олимпийска шампионка и световна рекордьорка Елена Исинбаева изригна с въпроси към допинг информаторите


Двукратната олимпийска шампионка и световна рекордьорка Елена Исинбаева изригна с въпроси към допинг информаторитеДвукратната олимпийска шампионка и световна рекордьорка в овчарския скок Елена Исинбаева изрази своята позиция относно последните разкрития на германската телевизия ARD за употребата на допинг в Русия.

В момента Исинбаева, която прекрати състезателната си кариера през лятото на 2016-а, е ръководител на надзорния съвет към Руската антидопингова агенция.

„Скъпи приятели и колеги! Бих искала да изразя гледната си точка за наскоро появилото се допинг видео от друг информатор.

Имам въпрос: защо информаторите не се свързват с разследващите власти вместо да правят материал със скрита камера и след това да го казват? Защо не отидат в министерството на спорта или антидопинговата агенция да обявят нарушенията? Защото всички спортисти са обвинени без доказателство“, написа Исинбаева в официалната си страница във Фейсбук.

„АЗ СЪМ, С ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ СРЕДСТВА, СРЕЩУ ДОПИНГА, срещу хората, които нарушават антидопинговите правила, но също съм и против тези, които без доказателства и причини обединяват виновните и невинните спортисти.

Против тези, които поставят под въпрос съществуването на чист спорт и чисти спортисти в Русия.

И това, което е характерно е, че нашата страна и нашите чисти спортисти са принизени точно от тези спортисти, които са се провалили в спорта.

Чистият спорт беше и ще бъде в Русия, а моята кариера е потвърждение.

С треньора ми никога не сме си помисляли за нарушение на антидопинговите правила, за разлика от много други западни спортити никога не сме се обръщали към терапевтични изключения, тъй като дори това се считаше за нечестно към нашите съперници.

За нас нашето здраве и репутация са много по-важни от „мръсни медали“.

В нашата страна има сериозен брой честни професионални спортисти.

За съжаление тези спортисти, които нямат връзка с употребата на допинг, страдат заради хората, които не са успели в спорта, нарушили са антидопинговите правила и искат да спечелят пари по такъв начин“, се казва още в обръщението на Исинбаева.

Advertisements

Posted on 25.01.2017, in Общество and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: