Руската система за противоракетна отбрана ще бъде модернизира до края на 2017 г.


Руската система за противоракетна отбрана (ПРО) ще бъде модернизира до края на 2017 г.Руската система за противоракетна отбрана (ПРО) ще бъде модернизира до края на 2017 година, заяви в интервю за вестник „Красная звезда“ началникът на щаба на противоракетни войски Алексей Чумаков, съобщи ТАСС, цитиран от „Руски дневник“.

„В момента тече с пълна сила работата по създаването на единна национална система за ПВО – ПРО XXI век, в състава на която ще влизат зенитно-ракетни комплекси (ЗРК) С-500 и съвременни мобилни радиолокационни станции (РЛС).

Цялата система ще бъде модернизирана до края на 2017 г.

Важното е, че системата се модернизира без да се извеждат средствата от експлоатационен режим, тоест без прекъсване на бойните дежурства“, каза той.

В момента РЛС „Дон-2Н“ също преминава дълбока модернизация, в резултат на която ще се увеличи обхватът ѝ както при работа с балистични цели, така и с малки космически обекти, ще бъде увеличена и мощността на предавателите и приемниците, пише „Красная звезда“.

„Дон-2Н“ е стационарна многофункционална радиолокационна станция с кръгов обзор в сантиметровия диапазон, създадена за нуждите на противоракетната отбрана на Москва. Тя може да открива цели на далечина до 3700 м и височина – 40 000 км.

Тя е централният и най-сложен елемент от системата за противоракетна отбрана на Москва. Предназначена е за откриване на балистични цели, тяхното проследяване, задаване на координати и насочване на противоракети. РЛС е интегрирана в единната система за допълнителна информационна сигурност на системите за ранно предупреждение за ракетно нападение и контрол на космическото пространство.

Posted on 24.01.2017, in Анализи, Десет години без договор за ПРО and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: