Сирийските бунтовници отказват да разговарят директно с представителите на Асад в първия кръг от преговори в Астана


Сирийските бунтовници отказват да разговарят директно с представителите на Асад в първия кръг от преговори в АстанаПредставителите на сирийската въоръжена опозиция отказват да разговарят директно с представителите на режима на Башар Асад в първия кръг от преговори, съобщи представител на бунтовниците минути преди началото на преговорите в Астана.

„Първата преговорна сесия няма да бъде лице в лице, тъй като правителството досега не се е ангажирало с това, което подписа на 30 декември“, каза Йехя ал Ариди, имайки предвид примирието между бунтовниците и властта, сключено с посредничеството на Русия и Турция.

По график преговорите, които трябваше да са първите с пряк диалог между въоръжената опозиция и представители на режима на Башар Асад, трябва да започнат в 0800 GMT (10 часа българско време).

Те бяха приветствани от всички страни в конфликта, но властта и опозицията пристигат в казахстанската столица с противоречиви виждания за решението на конфликта, като мнозина официални лица изразиха съмнение, че те в действителност ще седнат на една маса.

Advertisements

Posted on 23.01.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: