Седем страни са потвърдили участие в Астана за урегулиране на кризата в Сирия


Седем страни са потвърдили участие в Астана за урегулиране на кризата в Сирия Потвърждения за участие в разговорите за Сирия в Астана на 23-24 януари са получени от сирийското правителство и опозицията, Русия, Иран, Турция, САЩ и специалния пратеник на ООН Стефан де Мистура, обяви министерството на външните работи на Казахстан, цитирано от ТАСС.

„Потвърдени участници в разговорите са – представители на Сирийската арабска република, представители на сирийската опозиция, представители на Русия, Турция, Иран, САЩ, специалният пратеник на ООН Стефан де Мистура“, заяви външното министерство на Казахстан.

Основната цел на сирийските преговори в Астана ще бъде потвърждаването на споразуменията за прекратяване на огъня в Сирия от 29 декември 2016 година.

„Не са планувани нови инициативи“, каза източник на ТАСС. „Основната цел е да се потвърдят досегашните споразумения. Предварителната работа е вече в ход“.

„От страна на опозицията в разговорите ще участват представители на въоръжени групи, които могат да се ангажират със задълженията да спазват примирието“, добави източникът на ТАСС.

„Казахстанската столица е избрана за домакин на събитието като независима страна“, каза външното министерство на Казахстан.

Министерството каза по-рано, че преговорите ще свършат в 13:00 часа на 24 януари, а финалната конференция ще се състои един час по-късно.

Posted on 22.01.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: