Повече от 90% от руснаците са уверени, че в случай на възникване на заплаха Въоръжените сили на Русия ще могат да ги защитят


Повече от 90% от руснаците са уверени, че в случай на възникване на заплаха Въоръжените сили на Русия ще могат да ги защитятПовече от 90% от руснаците са уверени, че в случай на възникване на заплаха Въоръжените сили на Руската федерация ще могат да защитят населението на страната, показват резултатите от социологическото изследване на Общоруския център за изучаване на общественото мнение, публикувани в сайта на организацията.

Оценките за боеготовността на Въоръжените сили са близки до максимално възможните: 92% от гражданите смятат, че в случай на възникване на заплаха армията ще може да защити страната — се казва в съобщението. — Скептично са настроени едва 5%.”

Центърът отбелязва: „Руснаците отбелязват ефективността на мерките, предприети навремето за повишаване на равнището на боеспособност на руската армия: 76% от респондентите смятат, че през последните две-три години тя се е повишила.” Към противоположната гледна точка се придържат 2% от анкетираните, други 15% от запитаните не фиксират никакви промени.

Според данните от изследването руснаците оценяват високо ролята на армията като институт в съвременното руско общество: 70% от респондентите смятат, че тя оказва въздействие върху живота на гражданите, 75% отбелязват нейното влияние върху развитието на икономиката на страната.

Колкото са по-възрастни анкетираните, толкова по-ясно е идразено осъзнаването на този факт — непосредственото влияние на Въоръжените сили върху обществения живот на страната отбелязват 78% от респондентите над 60 години.

Очевидно е, че толкова висока оценка еформирана преди всичко от положителния информационен фон през последните три години — големи военни учения, популярни военни игри („Танков биатлон”, „Авиадартс” и др.),постъпване на нова техника във войските.

Огромна роля играят и ефективното участие на „вежливите хора” в освобождаването на Крим и успехите на руските Въздушно-космически войски в сирийския конфликт.

Ефект дадоха и усилията на министъра на отбраната Сергей Шойгу за възстановяване на престижа на офицерския корпус и армията като цяло”, коментира резултатите от изследването генералния директор на Общоруския център за изучаване на общественото мнение Валерий Фьодоров.

Общоруското допитване беше проведено през октомври миналата година в 46 области, края и републики във всички федерални окръзи на Русия.

Обемът на извадката е 1600 души, максималният размер на грешката с вероятност 95% не надвишава 3,4%.

Posted on 22.01.2017, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: