Кисинджър: Руският президент Владимир Путин осигури равновесие в света


Кисинджър: Руският президент Владимир Путин осигури равновесие в светаБившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър няма нищо против „здравото мъжко приятелство” между Доналд Тръмп и Владимир Путин, съобщава Fortune.
Той дори се надява, че двамата лидери още повече ще се сближат, се казва в статията.

По време на видеоконференцията на Международния икономически форум в Давос, Кисинджър заявил, че е съгласен с „общото отношение” на Тръмп към Русия.

Бившият държавен секретар също отбелязал, че Америка трябва да е по-малко конфронтационна спрямо Москва и това трябва да стане главен приоритет за Тръмп, се твърди в публикацията.

„Аз се надявам, че ще бъде направено усилие за провеждане на сериозен диалог, който ще стане опит да бъдат избягнат придвижване към противопоставяне.

В рамките на този диалог Европа, Америка и Русия ще достигнат до някакво споразумение за границите на прилагане на военен натиск” – подчертал Кисинджър.

Освен това, както съобщава Fortune, по време на своето изказване в Давос Кисинджър заявил, че руският президент Владимир Путин е „осигурил равновесие в света”.

Posted on 22.01.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: