Руският парламент одобри ратификацията на споразумението между Русия и Турция за изграждането на газопровода “Турски поток”


Руският парламент одобри ратификацията на споразумението между Русия и Турция за изграждането на газопровода “Турски поток”Депутатите от руския парламент одобриха ратификацията на споразумението между Русия и Турция за изграждането на две тръби на газопровода “Турски поток”, съобщи ТАСС .

Подписаният на 10 октомври 2016 г. в Истанбул документ бе внесен за одобрение в Държавната Дума на 19 декември.

“Целта на споразумението е да създаде прозрачна и стабилна нормативно-правна база, включително данъчни и митнически режими, за проектирането, строителството и експлоатацията на газопроводна система, създаваща се за обезпечаване на доставките на руски газ в Турция и за транзит” посочва се в мотивите, придружаващи споразумението.

То урежда въпросите по проектирането, строежа и експлоатацията на два морски и два сухопътни участъка от газопровода “Турски поток”.

Общо трасето се предвижда да е 920 км, от които по сушата ще са 200 км.

Маршрутът на тръбите ще тръгва от руското крайбрежие в Краснодарския регион и ще стига по дъното на Черно море до приемен терминал на турското прибрежие.

Всяко от съоръженията ще е с капацитет от 15.75 млрд. куб. м годишно. въвежданите им в експлоатация се планира за края на 2019 г.

Проектът трябва да се реализира от руската “Газпром” и турската БОТАШ.

Advertisements

Posted on 20.01.2017, in Енергийни проекти and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: