Путин: В САЩ продължава острата политическа борба, чиято цел е подриване на легитимността на избрания президент


Путин: В САЩ продължава острата политическа борба, чиято цел е подриване на легитимността на избрания президентВашингтон е готов да организира Майдан, само за да не позволи на Тръмп да встъпи в длъжност. Противниците на Доналд Тръмп, се опитват да подриват легитимността му, смята руският президент Владимир Путин.

В САЩ продължава острата политическа борба, чиято цел е подриване на легитимността на избрания президент, заяви президента на Русия Владимир Путин.

„Наблюдаваме продължаващата се остра вътрешнополитическа борба, въпреки че, президентските избори приключиха и приключиха с убедителната победа на господин Тръмп.

Въпреки, че в хода на тази борба, според мен се поставят няколко задачи, може и да са повече, но няколко от тях са очевидни.

Първата, е подриването на легитимността на избрания президент на САЩ“,- заяви Владимир Путин по време на прес-конференцията след преговорите с президента на Молдова Игор Додон.

При това, огромна вреда, според руският президент се нанася на интересите на САЩ.

„Получава се такова впечатление, сякаш след като се упражниха в Киев, сега Вашингтон е готов да организира Майдан, само за да не даде на Тръмп да встъпи в длъжност“- добави още Владимир Путин.

Коментирайки решението на Барак Обама за удължаване на антируските санкции, президентът на Русия отбеляза, че отиващата си администрация на САЩ, се отнася към онази категория хора, „които се прощават, но не си тръгват“.

„Знаете, че съществува такава категория хора, които си тръгват без да се сбогуват, от уважение към получилата се обстановка, към ситуацията, за да не нарушават нищо.

А има и друга категория, хора, които се сбогуват безконечно, но така и не си тръгват. Именно към тях принадлежи администрацията на Обама“.

Advertisements

Posted on 18.01.2017, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: