По покана на Владимир Путин в Москва ще пристигне на посещение президента на Молдова Игор Додон


По покана на Владимир Путин в Москва ще пристигне на посещение президента на Молдова Игор ДодонНа 17 януари ще се състоят преговорите на Владимир Путин с президента на Молдова Игор Додон.

Планира се обсъждането на състоянието и перспективите на двустранното търговско-икономическо сътрудничество и сътрудничество хуманитарно-културната сфера.

Особено внимание щебъде отделено и на актуалните регионални прпблеми, на първо място урегулирането в Приднестровието.

По-рано президентът на Молдова заяви, че възстановяването на търговските отношения между страните е важна стъпка, като според мнението му в дискусиите трябва да участват и представители на ЕС, за да могат да се оттранят разногласията и да се намерят приемливи решения.

Все повече страни не виждат Европа без участието на Русия и открито апелират за сутрудничество и развиване на отношенията с нея.

„Ние предлагаме провеждане на тристранни дискусии, защото имаме нужда от руския пазар, без който няма да оцелеем икономически. Каним на тези дискусии колегите от Русия и ЕС: „Скъпи приятели, какви забележки имате. Подписано е Споразумение за свободна търговия с ЕС, какви са рисковете за руския пазар?“ И нека те да ги изброят.

С руската страна трябва да обсъдим условията за възобновяване на износа, а в тристранен формат тези въпроси могат да бъдат решени“, — обясни Игор Додон в свое интервю за радио “ Свободна Европа“.

Posted on 17.01.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: