Тръмп обяви възможност за постигане на споразумение с Русия относно намаляване на ядреното оръжие в замяна на снемане на санкциите


Тръмп обяви възможност за постигане на споразумение с Русия относно намаляване на ядреното оръжие в замяна на снемане на санкциитеНовоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обяви възможност за постигане на споразумение с Русия относно началяване на ядреното оръжие в замяна на снемане на американските санкции. Това той заявил в интервю за лондонското издание Times и германското Bild.

„Срещу Русия има санкции – да видим, може да сключим някои хубави споразумения с Русия. От една страна смятам, че ядреното оръжие трябва да е по-малко и трябва съществено да се съкрати, това е част от споразуменията“, каза Тръмп в интервю за британското издание „Таймс“ .

Тръмп отбеляза, че иска ядрените арсенали на двете най-големи ядрени сили в света: САЩ и Русия, да бъдат „намалени значително“.

Бъдещият президент коментира и външната политика на САЩ, като определя решението за нахлуване в Ирак като „може би едно от най-лошите решения за цялата история на нашата страна“.

Според него и в Европа лидери са вземали неправилни решения. Един такъв пример е германският канцлер Ангела Меркел, която пусна над 1 млн. мигранти в страната си.

Според Тръмп сега в ЕС ще има още страни, които ще искат да напуснат блока заради мигрантската криза.

Brexit ще се окаже „голямо нещо“ и други страни може да последват примера на Великобритания за излизане от Европейския съюз, твърди още Тръмп.

Тръмп заяви, че британците са гласували за излизане от ЕС, защото са искали своя идентичност. Според него нямало да се стигне дотам, ако Великобритания не била принудена да приеме толкова много бежанци.

„Ако в различни части на Европа продължат да се стичат бежанци, мисля, че ще е много трудно да се запази единството, защото хората са разгневени от това“, на мнение е Доналд Тръмп.

 

Advertisements

Posted on 16.01.2017, in Международна политика, Ядрено оръжие и стратегическа стабилност and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: