Руското министерство на отбраната разкритикува ООН, че не оказва хуманитарна помощ на жителите на Алепо


Руското министерство на отбраната разкритикува ООН, че не оказва хуманитарна помощ на жителите на АлепоЕдин месец след освобождаването на сирийския град Алепо от терористите не е пристигала реална помощ за цивилното население от международните хуманитарни организации, включително ООН, съобщи руското министерство на отбраната, пише Лента.ru, цитирана от „Руски дневник“.

„Изглежда много хуманитарни организации, които са доставяли хуманитарна помощ за обсадения Алепо, след освобождаванетоо на града внезапно са загубили всякакъв интерес към него, заедно с желанието си да помогнат“, каза официалният представител на МО на РФ Игор Конашенков.

Според него, в момента основна подкрепа жителите на Алепо получават от руския Център за помирение на враждуващите страни, Международния комитет на Червения кръст и сирийския Червен полумесец.

Руските военни раздадоха на учениците в Алепо 500 раници, тетрадки, химикалки и играчки. Над 14 хиляди пакета с подаръци бяха изпратени специално от възпитанците на суворовските училища, от нахимовците и кадетите в Русия.

В някои училищни дворове бяха разгърнати полеви кухни, които раздаваха на децата армейска каша, горещ чай и тулски прянники.

В първите дни на 2017 г. местните власти в Алепо успяха да ремонтират 17 училища в разрушените от терористите райони в източната част на града. След новогодишната ваканция близо 4 хиляди ученици се завърнаха към учебните занимания.

В средата на декември 2016 г. сирийските въоръжени сили, с подкрепата на руските ВКС, освободиха Алепо от терористите от „Ислямска държава“ (ИД).

Advertisements

Posted on 15.01.2017, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: