„Либеро”: Президентът Путин отново превърна Русия в свръхдържава


„Либеро”: Президентът Путин отново превърна Русия в свръхдържава„Путин е националист, пострадал заради краха на съветската власт в Европа и поставил пред себе си цел да възстанови авторитета на своята страна в света. Русия е велика държава и заслужава съответното отношение. Той успя да направи това, особено защото направи правилния избор в Близкия изток”, казва пред вестник „Либеро” бившият посланик Серджо Романо, автор на книгата „Путин и възстановяването на велика Русия”.

Бившият посланик обяснява: „Путин разбира важността на православието в руската история. За да може да управлява многонационалната, многоконфесионална държава, е нужен силен идеал. Историческата съдба на Москва и нейната метаполитическа функция е в това да бъде наследница на Византия, „Третия Рим”.

Според Романо симпатиите на Путин по отношение на Тръмп са свързани с факта, че Клинтън, заемайки длъжността държавен секретар, подкрепи протестите на майдана в Киев, както и протестите в Москва по време на руските избори.

„Тогава не е чудно, че той не е искал тя да бъде избрана. Що се отнася до намесата, ние сме склонни да забравяме за англо-американската система, „Ешелон”, както и за това, че САЩ подслушваха телефонните разговори на госпожа Меркел. А кой помни какво стана през 2001 г.?

Китайците принудиха да се приземи американски самолет, който според тях нарушил въздушното им пространство. След това го върнаха, но без електрониката, която била способна да прехваща телефонни разговори до самия Пекин”, добави Романо.

Сега главната неизвестна ще бъде Тръмп, който, струва ми се, често произнасяше речи, увлечен в ентусиазма на изборите. Ние не знаем как ще се държи той като президент, но изглежда, че той наистина има намерение да подобри отношенията и взаимното разбиране с Русия.

Дори това да е така обаче в Републиканската партия и във военното ръководство, тоест в Министерството на отбраната, има кръгове, склонни да смятат Русия за враждебна държава.

За да съчетаят идеалните убеждения и политическите интереси, на част от САЩ им е необходим враг”, смята бившият посланик.

Реклами

Posted on 15.01.2017, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Путин е далеч от нивото на великия Елцин и неговите достойни украински ученици и последователи Кучма, Юшченко, Луценко и Порошенко постигнали сериозни успехи в алкохолната подготовка на професионално ниво и удостоени с престижното звание „Горький пропойца“. В момента най-подготвеният руски политик е Валентина Матвиенко „Валя Стакан“, прославила се със сериозни успехи в алкохолната подготовка.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: