Владимир Путин обсъди с постоянните членове на Съвета за сигурност подготовката на предстоящата в Астан среща по сирийското урегулиране


Владимир Путин обсъди с постоянните членове на Съвета за сигурност подготовката на предстоящата в Астан среща по сирийското урегулиранеПрезидентът на Русия Владимир Путин обсъди с постоянните членове на Съвета за сигурност подготовката на предстоящата в Астан среща по сирийското урегулиране, която ще се състои на 23 януари, съобщи прес-секретарят на президентството.

Припопомняме, че в края на миналата година темата вече обсъдиха Владимир Путин и президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев.

Русия, Турция и Иран са организатори на преговорите и гаранти по спазването на примирието, и ако то бъде фиксиранао, ще бъде окончателно ясно, че именно тези страни ще настояват страните от конфликта да вървят към примирие.

Всички останали – и онази част от въоръжената опозиция, които няма да присъстват в Астана, и всички външни играчи, ще бъдат принудени вече да се съобразят и да се присъединят към процеса.

Началото на преговорите в Астана е насрочено за 23 януари, понеделник – и тук всичко е от значение, и мястото и времето.

Защо е избрана именно стлицата на Казахстан, Астана?- това е нагледна демонстрация на факта, че ключова роля в сирийското урегулиране играе Русия.

Казахстан е близък съюзник на Русия, участник в Евразийския съюз, и в Шанхайската организация за сътрудничество, тоест руско-китайския проект, постепенно се превръща в паназиатски.

Освен това Казахстан е и мюсюлманска страна – по такъв начин мястото за провеждането на преговорите е отлично подбрано.

Именно в азиатска, мюсюлманска, съюзна страна Русия ще търси решение на най-важния световен проблем – търсенето на изхода от войната.

Posted on 15.01.2017, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: