Експерт: Русия и Иран трябва да задълбочат военното сътрудничество


Експерт: Русия и Иран трябва да задълбочат военното сътрудничество Москва и Техеран трябва да засилят сътрудничеството си и да преминат от военно-техническо към чисто военно сътрудничество с Техеран.

Русия би могла да участва във възстановяването на военната инфраструктура на ВВСи ВМФ на републиката, санкциите не са пречка за това, заяви заместник дидеркторът на Института на страните от СНГ, военният експерт Владимир Евсеев.

„Доставката на С-300 ( на Техеран) не решава проблемите в отношенията на Русия и Иран по линията на военно-техническото сътрудничество, защото се запазва високата степен на недоверие.

Към това се запазват и завишените очаквания. Какъв изход може да бъде намерен?

Мисля, че трябва да разглеждаме реалните възможности, които имаме пред себе си: може да се премине от военно-техническо сътрудничество към чисто военно сътрудничество в случая“,- заяви военния експерт по време на прес-конференция в МИА „Русия днес“.

По негово мнение, може да се разгледа въпроса за съдействие от страна на Русия за възстановяването на военната инфраструктура на Иран.

„Трябва да се разгледа въпроса за възстановяването на боеспособността на въоръжените сили на Иран, на първо място бих направил акцент на ВВС и ВМС, възстановяването на летищната мрежа, пристанищната, обучението на пилоти. Това би способствало за укрепянето на стратегически диалог.

Русия може да помогне, и санкциите по никакъв начин не са пречка за такава помощ“,- отбеляза експерта.

 

Posted on 14.01.2017, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: