Русия и Турция подписаха меморандум за сигурността на бойните полети по време на операциите в Сирия


Русия и Турция подписаха меморандум за сигурността на бойните полети по време на операциите в СирияМеморандум за сигурността на полетите по време на операциите в Сирия подписаха руското министерство на отбраната и турският генерален щаб, предава ТАСС.

„На 12 януари в Министерството на отбраната на Русия се състояха консултации между делегациите на въоръжените сили на Русия и на Турция, посветени на въпросите на руско-турското взаимодействие в борбата срещу „Ислямска държава“ в Сирия.

Подписан беше меморандум между Министерството на отбраната на Русия и Генералния щаб на въоръжените сили на Турция за предотвратяване на инциденти и за осигуряване на сигурността на полетите на авиацията по време на операциите в Сирия“, се посочва в официално съобщение на руското военно министерство.

Припомняме, че Русия, Турция и Иран се споразумяха да бъдат гарант за бъдещо мирно споразумение между режима на Башар Асад и сирийската опозиция.

Споразумението стана факт в Москва, а представители на западни държави не бяха поканени.

Advertisements

Posted on 13.01.2017, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: