През 2016 г. в Русия са открити 40 нефтогазови находища и 60 находища на твърди полезни изкопаеми


През 2016 г. в Русия са открити 40 нефтогазови находища и 60 находища на твърди полезни изкопаемиПрез 2016 г. в Русия са открити 40 нефтогазови находища и 60 находища на твърди полезни изкопаеми, съобщи Интерфакс, цитирайки министъра на околната среда на страната Сергей Донски.

„По предварителни данни, през 2016 г. са открити 40 находища на въглеводороди. Средната оценка за големината на находищата (според категорията С1+С2) е за извлекаеми запаси от петрол от 1,7 млн.тона, за газ – 14,5 млрд.куб м“ , каза той.

„Най-големи са: нефтеното находище Нерцетинско, което се оценява по извлекаеми запаси на петрол от 17,4 млн. т. То е открито от „Роснефт“ и нефтогазокондензатното Верхнеичерско, разположено в Иркутска област с извлекаеми запаси от 11,4 млн.т. петрол, 52,6 млрд.куб. м. газ, открито от „Восток-Энерджи“, според Донски.

По предварителни данни, ръстът на запасите от течни въглеводороди (нефт + кондензат) трябва да е 575 млн.тона, за газ – 702 млрд.куб м.

„По отношение на твърдите полезни изкопаеми, през 2016 г. са открити около 60 находища, като повечето от половината са малки златни находища“, каза Донски.

Advertisements

Posted on 13.01.2017, in Енергийни проекти and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: