Наследството оставено от Обама е цял куп от тлеещи военни конфликти, растяща заплаха от тероризъм и хаос за целия свят


Наследството оставено от Обама е цял куп от тлеещи военни конфликти, растяща заплаха от тероризъм и хаос за целия святВсички световни медии коментират сърцераздирателната реч на отиващия си президент Барак Обама, цитирайки думите му, с които чисто по американски, бяха много но не казаха нищо.

„Направих Америка по-силна“- каза Обама- недовършена фраза и въпросът е в какво? По-силна и безпардонна по отношение на военните конфликти, които създаде?

По- силна от слабите, които вместо война искат да живеят мирно…в какво?

Нито думичка, за световните кризи, за допуснатите грешки- просто захарна, американска изява, във формат stand-up.

Какво в действителност остави Обама след 8 годишният си президентски мандат? И какво взе за себе си? Нобеловата премия за мир, на фона на агонизиращата Сирия.

Наследството оставено от Обама е цял куп от тлеещи военни конфликти, растяща заплаха от тероризъм за целия свят и хаос от бягащи човекопотоци.

Нека бъдем откровенни, все пак.

Факт е, че не всички лидери, които се изкачват до върховете на властта разбират отговорността и могат да бъдат истински държавници и водачи.

И някъде дълбоко в себе си дори самият Обама разбира този факт. Но не иска да го приеме, за това са й сълзите му. От безсилие  пред истината.

Заявявайки, че световния ред основан на върховенството на правото и спазването на човешките права, са заплашени от фанатици и диктатори, звучи лицемерно, а думите, че никой не може да се сравни с влиянието на САЩ в света са просто голосовни.

Advertisements

Posted on 12.01.2017, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: