Президентът на Русия ще проведе съвещание с правителството по приоритетните задачи в социално-икономическата сфера за 2017 г.


Президентът на Русия ще проведе съвещание с правителството по приоритетните задачи в социално-икономическата сфера за 2017 г.„Ще се състои поредното съвещание на президента Владимир Путин с министрите на Руската Федерация, като основна тема на срещата ще бъде обсъждане на приоритетните задачи в социално-икономическата сфера за 2017 година.

Също ще бъдат разгледани и няколко актуални въпроси“, се казва в съобщението на пресслужбата на Кремъл, цитирана от РИА Новости.

По-рано министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев съобщи, че правителството през 2016 година, независимо от санкции и другите трудности, е успяло да изпълни повечето от задачите за обезпечаване на стабилно социално-икономическо развитие на страната и този опит трябва да бъде използван при подготовката на новия комплекс от мерки на правителството.

Медведев също така подчерта, че инфлацията в Русия, по резултатите от миналата година, е достигнала исторически минимум от 5,4%. Премиерът отбеляза, че тази година е напълно реално да се достигне до инфлация от едва 4%.

Припомняме, че държавният глава възложи на правителството да разработи план за развитието на икономиката на страната чак до 2025 година.
Министърът на икономическото развитие Максим Орешкин каза в интервю за „Комерсант“, че през втората половина на 2017 г. министерството очаква ръст на БВП на годишна база на ниво от 2%.

Реклами

Posted on 11.01.2017, in Вътрешна политика, Икономика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: