Мария Захарова: По логиката на американските военни Русия е виновна, че не поправя грешките на САЩ


Мария Захарова: По логиката на американските военни Русия е виновна, че не поправя грешките на САЩГоворителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на шефа на Пентагона Аштън Картър, според когото Русия има „нулев“ принос за борбата с „Ислямска държава“ в Сирия, съобщи RT.

На 8 януари в интервю за ТВ канала NBC News главата на министерството на отбраната на САЩ Аштън Картър заяви: „Русия не направи нищо срещу „Ислямска държава“, фактически нула“.

На следващия ден (9 януари) директорът на ЦРУ Джон Бренън в интервю за ТВ канала CNN каза дословно следното: „Ако тогава знаехме какво може да направи ИД по отношение на стремителния им ръст в Ирак, който след това се пренесе в Сирия, – бихме ли продължили в същата посока? Вероятно не. Трудно е да се направи оценка, но историята би тръгнала различно“.

Ясно ли е? По логиката на американските военни Русия е виновна, че не поправя американските грешки“, написа Захарова във Facebook.

Според нея, ако се съди по тези изказвания, „то или ключовите представители на администрацията на Обама принципно не общуват един с друг или това е просто катастрофална глупост“.

„Е, наистина, едното не изключва другото“, допълни Захарова.

Advertisements

Posted on 11.01.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: