Кремъл: Не разполагаме с никакви компромати срещу избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп


Кремъл: Не разполагаме с никакви компромати срещу избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп Кремъл заяви, че не разполага с никакви компромати срещу избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп и бившата му съперничка Хилари Клинтън и определи съобщенията за обратното като „пълна нелепост и булевардно четиво“, предаде ТАСС.

„Това е пълна измислица, пълна фалшификация и пълна нелепост. Кремъл не се занимава със събиране на компромати“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Москва нееднократно на високо ниво е отхвърляла инсинуациите относно това, че й се приписват опити за намеса в политическите процеси в САЩ.

Според организацията Уикилийкс документите, въз основа на които редица американски медии са стигнали до извода, че руските специални служби разполагат със сведения, злепоставящи Тръмп, не са достоверни.

„Документът от 35 страници, публикуван от портала Бъзфийд във връзка с Тръмп, не представлява доклад на разузнаването. Стилът, фактите и датите в него не изглеждат достоверни“, заяви Уикилийкс.

Няколко часа след като в медиите се появи съобщение, че служители на разузнаването са информирали Тръмп за съществуването на досие за него, сайтът Бъзфийд публикува в обобщен вид тези твърдения. Публикуването им стана въпреки редакторската бележка, че има основание за съмнение в тяхната достоверност.

Самият Тръмп реагира на информацията за компроматите с емоционално съобщение на страницата си в Twitter.

“Неверни новини – тотален политически лов на вещици”, написа Тръмп, без да уточнява за какви изфабрикувани новини става въпрос.

Advertisements

Posted on 11.01.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: