Президентът на Турция се надява сирийската криза ще бъде разрешена по политически път през 2017 г.


Президентът на Турция се надява сирийската криза ще бъде разрешена по политически път през 2017 г.Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган изрази надежда, че сирийската криза ще бъде разрешена по политически път през 2017 г., предава РИА Новости, цитирани от ИА Фокус.
„Очаква ни много интензивен период през 2017 г. Заедно с Русия и Иран ние подготвихме в Москва основата за процеса в Астана.

Днешното примирие, независимо от нарушенията, отваря голям прозорец от възможности и ние се надяваме, че ще успеем да разрешим кризата в Сирия по политически път, ние правим всичко за това“, подчерта Ердоган по време на речта си пред чуждестранните посланици в Анкара.
Освен това той засегна темата за отношенията на Турция с Ирак и с Европейския съюз.

„Ние започнахме сложен, но искрен диалог с Иран… Ние не променихме своя приоритет за влизането в ЕС, той все още е стратегическо предпочитание за нашата държава.

Но ние няма да си затворим очите за европейската политика на двойни стандарти, която се прилага към нас“, допълни турският държавен глава.

Advertisements

Posted on 10.01.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: