Патриарх Кирил: Тероризмът в Близкия изток се превръща в политически инструмент


Патриарх Кирил: Тероризмът в Близкия изток се превръща в политически инструментДействията от страна на терористичните организации от Близкия Изток са се превърнали в инструмент в опитите за постигане на политически цели и е много важно, че Русия прави всичко възможно, за да се противодейства на тази тенденция, каза патриархът на Москва и цяла Русия Кирил в интервю за националния ТВ канал „Россия 1“, предаде ТАСС.

„Веднага след като явлението тероризъм започне да се използва като инструмент за постигане на политически цели, повече не може да има истинска борба срещу тероризма. Това е точно онова, което можем да наблюдаваме много ясно в Близкия Изток напоследък.

Успеха на Русия в създаването на коалиция в борбата срещу тероризма в Сирия е забележително събитие в съвременната политика“, каза патриарх Кирил.

„Искам да видя победа над тероризма, постигната първо в Сирия и след това навсякъде, където тероризмът се проявява“, каза той.

Патриарх Кирил смята, че борбата срещу тероризма и единството на хората от различни страни на основата на състрадание към жертвите на терористични актове не е в състояние да служи като дългосрочна предпоставка за сближаване между Изтока и Запада.

„Позволете ми да кажа още веднъж. Християнското наследство е онова, което е общо между нас и все още дава надежда за истинско сближаване между Изтока и Запада. Ако това явление изчезне от Запада, ако то бъде унищожено, ще загубим всичко. Няма да има общи ценности. И прагматизмът, било то икономически, политически или военен, няма да ни отведе далеч“, каза патриарх Кирил.

Posted on 08.01.2017, in Общество and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: