Родриго Дутерте: Надявам се Русия да стане съюзник и защитник на Филипините


Родриго Дутерте: Надявам се Русия да стане съюзник и защитник на ФилипинитеПрезидентът на Филипините Родриго Дутерте посети руски кораб, акостирал в страната му, съобщи ABC.

Той посети разрушителя „Адмирал Трибуц“. Това е един от двата руски разрушителя, които акостираха в Манила. Той бе посрещнат от руските моряци и посланика Игор Коваев.

Това става в момент, в който връзките на Филипините със САЩ се обтягат и страната търси по-близки отношения с Русия. Това е първият случай, в който Русия изпраща кораби във Филипините след Студената война.

„Време е да се разделим с нашите предразсъдъци. Доколкото разбирам Филипините търсят начин да разнообразят кръга си от чуждестранни партньори. Ние искаме да запази старите си партньори и да намерим нови такива. Това е нашия подход“, заяви Коваев.

Президентът на Филипините Родриго Дутерте каза по време на посещението си на руския кораб „Адмирал Трибуц“ в пристанището на Манила, че се надява Русия да стане съюзник и защитник на Филипините.

„Приветстваме нашите руски приятели. Можете да пускате котва тук, когато пожелаете и с всякакви цели – за игри, попълване на запасите или може би за наша защита“, каза Дутерте.

Съобщава се още, че лидерът на Филипините се е здрависал със заместник-командващия Тихоокеанския флот на Русия, контра адмирал Едуард Михайлов.

 

Advertisements

Posted on 07.01.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: