Външните министри на Русия и Франция са обсъдили перспективите пред разрешаването на конфликта в Близкия изток Външните министри, Русия, Франция, обсъдили, перспективите, разрешаване, конфликт, Близкия изток, Сирия, Турция, Иран, Съвета за сигурност на ООН, Сергей Лавров, Жан-Марк Ерo


Външните министри на Русия и Франция са обсъдили перспективите пред разрешаването на конфликта в Близкия изток    Външните министри, Русия, Франция, обсъдили, перспективите, разрешаване, конфликт, Близкия изток, Сирия, Турция, Иран, Съвета за сигурност на ООН, Сергей Лавров, Жан-Марк ЕрoРуският външен министър Сергей Лавров и неговият френски колега Жан-Марк Еро са обсъдили перспективите пред разрешаването на конфликта в Близкия изток по време на телефонен разговор, предава ТАСС.

“Жан-Марк Еро е уведомен за предстоящата на 15 януари конференция в Париж”, заяви Лавров.

Той се обяви за възстановяването на палестинското единство и подчерта факта, че сега е важно да се стигне до качествен диалог между страните в конфликта, се пише още в изявление на руското МВнР.

Руският министър информира френския си колега за настоящата ситуация в Сирия, където, благодарение на гаранциите на Русия, Турция и Иран, са прекратени военните действия, което ще послужи като основа за прехода към политическо решение, се допълва в съобщението.

По време на разговора е засегнат проблема за отделни химически оръжия в сирийския конфликт и в тази връзка бяха обсъдени възможните действия на Съвета за сигурност на ООН.

“Лавров подчерта необходимостта от реакция на Съвета за сигурност на базата на фактически констатации, за да се избегне всякакво политизиране”, се посочва в сайта на руското МВнР.

Advertisements

Posted on 07.01.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: