Външните министри на Русия и Франция са обсъдили перспективите пред разрешаването на конфликта в Близкия изток Външните министри, Русия, Франция, обсъдили, перспективите, разрешаване, конфликт, Близкия изток, Сирия, Турция, Иран, Съвета за сигурност на ООН, Сергей Лавров, Жан-Марк Ерo


Външните министри на Русия и Франция са обсъдили перспективите пред разрешаването на конфликта в Близкия изток    Външните министри, Русия, Франция, обсъдили, перспективите, разрешаване, конфликт, Близкия изток, Сирия, Турция, Иран, Съвета за сигурност на ООН, Сергей Лавров, Жан-Марк ЕрoРуският външен министър Сергей Лавров и неговият френски колега Жан-Марк Еро са обсъдили перспективите пред разрешаването на конфликта в Близкия изток по време на телефонен разговор, предава ТАСС.

“Жан-Марк Еро е уведомен за предстоящата на 15 януари конференция в Париж”, заяви Лавров.

Той се обяви за възстановяването на палестинското единство и подчерта факта, че сега е важно да се стигне до качествен диалог между страните в конфликта, се пише още в изявление на руското МВнР.

Руският министър информира френския си колега за настоящата ситуация в Сирия, където, благодарение на гаранциите на Русия, Турция и Иран, са прекратени военните действия, което ще послужи като основа за прехода към политическо решение, се допълва в съобщението.

По време на разговора е засегнат проблема за отделни химически оръжия в сирийския конфликт и в тази връзка бяха обсъдени възможните действия на Съвета за сигурност на ООН.

“Лавров подчерта необходимостта от реакция на Съвета за сигурност на базата на фактически констатации, за да се избегне всякакво политизиране”, се посочва в сайта на руското МВнР.

Posted on 07.01.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: