Подразделенията на далечната авиация на ВКС на Русия ще приемат на въоръжение пет модернизирани бомбардировача


Подразделенията на далечната авиация на ВКС на Русия ще приемат на въоръжение пет модернизирани бомбардировачаПодразделенията на далечната авиация на Въздушно-космическите сили на Русия през 2017 година ще приемат на въоръжение пет модернизирани бомбардировача, съобщиха пред журналисти от Департамента за информация и масови комуникации на Министерството на отбраната на РФ, цитирани от РИА „Новости“.

От военното ведомство напомниха, че миналата година далечната авиация получи два модернизирани ракетоносеца Ту-160 и два ракетоносеца Ту-95МС.

„През изминалата година пилотите на Ту-160 и Ту-95МС увеличиха с 10% полетите с презареждане във въздуха. Максимален брой от екипажите, включително млади офицери, проведоха практически изстрелвания на крилати ракети“, отбелязаха от ведомството.

Ту-95МС, конструиран като носител на ново въоръжение – стратегически авиационни крилати ракети с голям обсег, пуснат в серийно производство през 1981 година, е модификация на стратегическия бомбардировач Ту-95, който е на въоръжение в руските ВВС от 1957 година.

Ту-160 е свръхзвуков стратегически бомбардировач-ракетоносец с променлива стреловидност на крилото, който е разработен в Опитно конструкторско бюро   „Туполев“ през 1970–1980 г. На въоръжение е от 1987 година.

Това е най-големият и най-мощен в историята на военната авиация свръхзвуков самолет с променлива геометрия на крилото, както и най-тежкият боен самолет в света, който има най-голяма максимална излетна маса сред бомбардировачите.

Advertisements

Posted on 06.01.2017, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: