Британски експерт: Европейският съюз ще се разпадне до края на 2017г.


Британски експерт: Европейският съюз ще се разпадне до края на 2017г.Европейският съюз ще се разпадне до края на тази година, заяви британският експерт Марк Блайт пред Би Би Си.

Професорът по политическа икономия в университета Браун, който предсказа избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ и излизането на Великобритания от ЕС (Брекзит), мисли, че лидерът на Френския национален фронт Марин Льо Пен ще спечели избори за държавен глава през април.

„Стопанката на Елисейския дворец ще поведе яростна кампания и страната, която е сред основателите на ЕС, ще напусне блока“, смята ученият.

Според него има голяма вероятност Брекзит да не се състои.

„До декември 2018 година, когато е крайният срок Обединеното кралство да оформи развода си с Брюксел, политическият съюз вече ще бъде в историята“, каза Блайт.

Според Блайт за дезинтеграцията на ЕС ще допринесе и имигрантската криза.

„Нека да припомним. Анис Амри, който уби 12 души в Берлин на 19 декември, бе застрелян в Милано. Отговорният за трагедията гражданин на Тунис премина през няколко държави от блока без да бъде проверяван по границите“, каза преподавателят.

„Хората освен с икономическите проблеми, все повече се страхуват за сигурността си. Те ще поискат възстановяването на контрола по сухопътните граници“, коментира Блайт.

Advertisements

Posted on 06.01.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: