Либия ще приеме всяка инициатива на Русия за политическо споразумение и урегулиране на конфликта


Либия ще приеме всяка инициатива на Русия за политическо споразумение и урегулиране на конфликта„Либия е готова да приеме всяка възможна инициатива на Русия, за да може в страната да започне политически диалог, тъй като Москва има контакти с всяка от страните в конфликта и има балансирана позиция за обстановката“, заяви вицепремиерът на правителството на националното съгласие Ахмед Майтиг, цитиран от „Взгляд“.

„Президентският съвет ще приветства всяка руска инициатива за постигане на национално примирие в Либия, тъй като Русия има претеглена позиция и добри отношения с всички страни“, каза Майтиг.

Той призова Москва да „проведе своя дипломация“,  като убеди останалите страни в конфликта да приемат политическо споразумение и да се включат в процеса на урегулиране.

Майтиг отбеляза още, че командващият на армията на страната Халифа Хафтар, който все още не признава новата власт в Либия, също трябва да се включи в политическия диалог.

„Това не е някаква прищявка – така се прави във всички страни – военното командване винаги е под властта на политическото ръководство“, подчерта либийският политик.

Според информация в западните медии Москва има намерение да заеме страната на Хафтар в либийския конфликт, но Русия поддържа връзки и с правителството на националното съгласие, посочва „Взгляд“.

Advertisements

Posted on 05.01.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: