Игор Конашенков: Сегашният директор на ЦРУ Джон Бренън пее своята лебедова песен


Игор Конашенков: Сегашният директор на ЦРУ Джон Бренън пее своята лебедова песенСегашният директор на ЦРУ Джон Бренън пее своята лебедова песен, заяви официалният представител на руското военно министерство Игор Конашенков, предава РИА Новости.

Говорителят на силовото ведомство в Москва отговори на началника на американската разузнавателна централа, Бренън който по-рано обвини руските въоръжени сили, действащи в Сирия, в използването на тактиката “Изпепелена земя”.

Той обвини ръководството на Русия, че играе на световната сцена “по собствени правила”, “не се подписва под същите тези правила”, както  обвинява и САЩ за започването на “въоръжен конфликт”.

“САЩ никога не биха направили в някой от тези военни конфликти онова, което руснаците правят в Сирия и в частност използването на тактиката на “изгорената земя”, което е довело до унищожаването и смъртта на хиляди и хиляди невинни цивилни”, каза главата на ЦРУ в интервю за телевизия “Пи Би Ес” (PBS).

По негови думи на американското разузнаване било ясно още преди пристигането на руския военен контингент в Сирия, че Москва “няма да се откаже от дългогодишния си съюзник” и, че тя ще положи големи усилия, за да “защити този съюзник”.

САЩ водят преговори с Русия, като се опитва да я убедят, че сирийският президент “Башар Асад е част от проблема”, а не “част от решението (му)”, каза Бренън.

“Подобни думи показват най-малкото безсилие. Вероятно Бренън вече се чувства като удавник, който се хваща за сламка”, коментира Конашенков.

Руският военен заяви още, че вероятно в САЩ са сърдити, защото Москва, Анкара и Техеран постигнаха споразумение за спиране на огъня в Сирия без участието на Вашингтон.

Конашенков припомни, че Военновъздушните сили на САЩ използваха ядрени оръжия над японските градове Хирошима и Нагасаки, приложеха атаки с използване на химически реагенти в Лаос и Виетнам.

Според представителя на Министерството на отбрана на РФ , САЩ отприщиха войните в Афганистан, Ирак, Либия и Югославия, по време на които се унищожи икономическата инфраструктура на тези страни.

Бел.ред. “Изпепелена земя” е тактика, която предвижда разрушаване на инфраструктура и други стратегически обекти.  Нейното използване е нарушение на военното право.

Advertisements

Posted on 05.01.2017, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: