Срещата между представителите на правителствата и сирийската опозиция за разрешаване на конфликта в Сирия ще се проведе в Астана


Срещата между представителите на правителствата и сирийската опозиция за разрешаване на конфликта в Сирия ще се проведе в Астана Преговорите в Астана за разрешаване на конфликта в Сирия ще започнат на 23 януари, съобщи прессекретарят на министъра на външните работи на Турция Чевлют Чавушоглу, предаде ТАСС.

Той отбеляза също, че руски експерти ще пристигнат в Турция на 9-10 януари, за да обсъдят предстоящите сирийски консултации в казахстанската столица.

Срещата между представителите на правителствата и сирийската опозиция ще се проведе в Астана през втората половина на януари.

След това работата ще продължи в Женева, където специалният посланик на ООН в Сирия Стефан де Мистура на 8 февруари планира да даде начало на следващия кръг от преговори.

Advertisements

Posted on 04.01.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. има 1 коментар.

  1. Анонимен

    И какво направи ООН за спиране на окупацията на Сирия, на Алепо и многобройните човешки жертви цели четири години. Не е ли това поредния опит да се деформират резултатите от руското участие в интерес на Щатите и подопечните му участници. Какви са последиците от “грешките“ на САЩ в Ирак, Либия и Сирия, кой ще реабиритира необратимите загуби, в това число и на най-древната човешка култура. Май има само един отговор, силниите никога не ги съдят, има само едно право и то е на силата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: