Производството на петрол в Русия стабилизира за пореден месец в близо 30-годишен връх от 11,21 млн. барела на ден


Производството на петрол в Русия стабилизира за пореден месец в близо 30-годишен връх от 11,21 млн. барела на денПрез декември производството на петрол в Русия стабилизира за втори пореден месец в близо 30-годишен връх от 11,21 млн. барела на ден, показват данни на енергийното министерство.

В тонове, петролният добив се повиши през декември до 47,402 млн. тона от 45,884 млн. тона през ноември. За цялата изминала година производството достигна 547,499 млн. тона, или повишение с 10,96 млн. тона спрямо 2015-а година, когато добивите нараснаха с 10,72 млн. тона.

Трябва да се има предвид, че Русия се подготвя за съкращаване на своето производство с 300 хиляди барела на ден през първата половина на настоящата година като част от споразумението с ОПЕК, имащо за цел ребалансиране на световните петролни пазари.

От руското енергийно министерство отбелязаха, че планирано намаляване на производството ще бъде постепенно, тъй като добивите не могат да бъдат съкратени внезапно с оглед на технологични и условия, свързани с времето.

Руските производители отчетоха през 2016-а година съществено нарастване на разработваните в опит за ограничаване намаляването на петролните находища“, заяви пред агенция Ройтерс Торил Босони от Международната енергийна агенция.

Advertisements

Posted on 04.01.2017, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: