Държавният глава на Крим: Украинските нацисти ги очаква неминуемо възмездие във вид на нов Нюрнбергски процес


Държавният глава на Крим: Украинските нацисти ги чака нов Нюрнбергски процесДържавният глава на Крим Сергей Аксьонов нарече празнуването на рождения ден на Степан Бандера в Киев лоша традиция, разрушаваща украинската държавност, съобщи руската НТВ, цитирана от „Руски дневник“.

На страницата си във Facebook Аксьонов напомни, че въздържането от празнуване на 75-годишнината от деня на създаване на Украинската бунтовническа армия  (едноименната организация е забранена в Русия) в ултимативна форма призова даже Полша, която преди гледаше през пръсти на „нацистките сборища на своите украински протежета“.

Сергей Аксьонов написа в прoфила си във Facebook, че „бандеровските историци твърдят, че техният кумир се е сражавал не само със Съветската армия, но и с хитлеристите. Макар че Германия на официално ниво заяви, че в немските военни архиви няма данни за загуби на Вермахта в битки с ОУН-УПА“.

Държавният глава на Крим изрази увереност, че „украинските нацисти ги очаква неминуемо възмездие във вид на нов Нюрнбергски процес“.

По-рано беше съобщено, че в центъра на Киев се провежда факелно шествие по случай 108 годишнината от рождението на Степан Бандера. Акцията е събрала около 1000 души.

Нова година в Украйна, според традиция от последните няколко години, започва с отбелязване на рождения ден на палача и нацист Степан Бандера.

Advertisements

Posted on 03.01.2017, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: