American Conservative: Западните медии достигат до абсурд в опитите да демонизират Русия


American Conservative: Западните медии достигат до абсурд в опитите да демонизират РусияЗападните медии достигат до абсурд в опитите да демонизират Русия, при това на тях дори не им трябват доказателства, за да отправят поредното обвинение към Москва, пише Филип Джиралди в The American Conservative.

Във Фейсбук може да се намери огромен брой разкази за несполуки и нещастие, след които някой задължително в коментарите, че, образно казано, „Путин е виновен”. Това показва до какъв абсурд идват американските политици и медии, демонизирайки Москва.

Джиралди отбелязва, че всичко започва с твърденията на ЦРУ, че Русия или неин помагач пробил пощенски акаунти, имащи отношение към изборите в САЩ, а след това се възползвал от откраднатата информация.

Изминаха три седмици, откакто Washington Post съобщи тази новина, но никой не представи убедителни доказателства, не назова хакерите и не откри връзка между тях и руското правителство, още по-малко с Путин, се казва в статията.

Както пише The American Conservative, Белият дом можеше да разпореди да бъдат оповестени поне част от доказателствата за „руското вмешателство”, за да се сложи край на неразборията, но нищо такова не последва.

„Ловът на Русия се превърна в любим вид спорт във Вашингтон… Може да се забележи как предсказуемо се обединяват вашингтонските медии и аналитични центрове в опит да сдавят руската мечка” – пише авторът.

Като пример той дава бившия изпълняващ длъжността директор на ЦРУ и съветник на Клинтън по външна политика Майкъл Морел: „Морел заяви пред изборите, че Путин вербувал Тръмп, правейки го „нищо не подозиращ агент на Русия”.

Той призоваваше тайно да убиват руснаци и иранци в Сирия, за да дадат сигнал, а сега Морел твърди, че мнимата хакерска атака с участието на Русия станала „политически еквивалент на 11 септември” – пише Филип Джиралди.

Бившият съветник на Клинтън призова да се отговори на „руското вмешателство” с кибератаки, разрушителни санкции, а така също с доставка на въоръжение за Украйна, при това той призова да се действа открито.

„Така трябва, за да ни видят. Тайните ответни действия съществено ограничават ефекта на сдържане и застрашаване” – твърди Морел.

Джиралди обаче веднага отбелязва, че откритото нападение над Русия с използване на военни и киберсредства е равносилно на обявяване на война, обобщава публикацията.

Posted on 31.12.2016, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: