Санкциите на САЩ срещу Русия са признаци на истинска параноя


Санкциите на САЩ срещу Русия са признаци на истинска паранояКато „истинска параноя“ и „агония на политически трупове“ определиха в Москва новите санкции на САЩ и изгонването на 35 руски дипломати от Америка.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че отговорът на новите санкции ще бъде адекватен – ще действа принципът на взаимността.

„Засега не мога да кажа какъв ще бъде отговорът. Въпреки че, както знаем, тук безалтернативно действа принципът на взаимността. Естествено, ще бъде даден адекватен отговор. Той ще бъде формулиран от президента на Руската федерация“, заяви Песков пред журналисти.

Дмитрий Песков заяви, че решението за санкциите по отношение на Русия е взето от президента на САЩ Барак Обама, на когото му остават три седмици на власт. Той добави, че Русия ще отчете това, предаде РИА Новости.

„В момента колега на руския президент Владимир Путин е Обама и тези решения са взети именно от Обама. Не новоизбраният Доналд Тръмп – той ще оглави страната след три седмици. Разбира се, този фактор ще бъде отчетен“, заяви Песков.

Дмитрий Песков каза още, че санкциите, наложени от администрацията на САЩ, на която й остават на власт три седмици, изглеждат като непредсказуема проява на агресия и носят разрушителен характер, предаде РИА Новости.

„Подобни действия, с толкова разрушителен, деструктивен характер за двустранните отношения се вземат от администрация, която приключва след три седмици. Това изглежда на абсолютно непредсказуема проява на агресия“, заяви Песков. Той напомни за думите на руския президент Владимир Путин за потенциалните агресори, заявени от него на скорошна пресконференция.

„Той наистина не причисляваше САЩ към потенциалните агресори, но сега ние виждаме конкретни прояви“, посочи Песков. Той подчерта, че Москва разчита на нормализация на отношенията.

Като явен признак на параноя определи новите санкции председателят на международния комитет на Държавната дума Леонид Слуцкий.

„Санкциите на САЩ срещу Русия и изгонването на 35 дипломати за 72 часа са признаци на истинска параноя. Без всякакви доказателства, основавайки се само на голословни твърдения, се предприемат поредни крайно агресивни стъпки по отношение на нашата държава“, отбеляза Слуцкий.

Той отбелязва още, че „непрекъснатата истерика на отиващата си администрация на САЩ нанася съществена вреда на руско-американските отношения“.

„Но това няма да промени резултатите от изборите и още през януари в Белия дом пълноправен стопанин ще стане Доналд Тръмп. Очакваме с неговото идване диалогът между Русия и САЩ да се води в по-здравословна политическа атмосфера“, добави Слуцкий.

По-рано председателят на международния комитет на Съвета на федерациите Константин Косачов нарече санкциите „агония на политически трупове“.

Posted on 30.12.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: