Русия с ответна реакция на наложените санкции от САЩ


Русия с ответна реакция на наложените санкции от САЩ Русия вече е предприела първите мерки в отговор на въведените от САЩ нови санкции, закривайки англо-американското училище в Москва, съобщи CNN, цитиран от РИА „Новости“.

В четвъртък САЩ въведоха санкции срещу разузнавателните служи и редица частни лица от Русия, като ги обвини, че са се „намесили в изборите“ за президент. На 35 руски дипломати бе наредено да напуснат Щатите до 72 часа, без да бъдат приведени никакви доказателства.

Цитирайки „американски представител, информиран по случая“, CNN уточни, че сред първите  действия на Русия се оказа закриването на англо-американското училище в Москва „за американци и чужденци“. Според информацията учебното заведение се посещава от децата на служители на посолствата на САЩ, Великобритания и Канада.

След обявените от администрацията на Барак Обама нови санкции срещу Русия, Доналд Тръмп заяви, че е време да се премине към други по-значими неща

„В интерес на страната ни и на нашия велик народ, ще се срещна идната седмица с ръководителите на нашето разузнаване, за да бъда информиран в детайли за тази история“, се казва в кратко изявление на новоизбрания американски президент.

„Време е нашата страна да се захване с по-големи и по-добри неща“, се допълва в изявлението на Тръмп.

“Смятам, че трябва да се занимаваме със собствения си живот. Мисля, че компютрите много усложниха нашия живот. Цялата ера на компютрите ни докара дотам, че никой не знае точно какво се случва”, каза Тръмп пред журналисти.

Advertisements

Posted on 30.12.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: