Западни политици подкрепили Русия през 2016 г.


Западни политици подкрепили Русия през 2016 г.През 2016 година много западни политици публично и открито изразиха подкрепата си към Русия- в частност, настоявайки  за отмяна на антируските санкции, призовавайки към подобряване на отношенията с Москва, изразявайки благодарност за огромната работа от страна на руската дипломация по важни световни въпроси, и усилията в борбата с международния тероризъм.

Експерти прогнозират ръст на про-руските настроения сред западните елите през 2017 година.

Представяме основните ярки коментари направени от западни политици относно Русия.

САЩ

Новоизбраният президент Доналд Тръмп прави многократно нестандартни за Вашингтон заявления за Русия.

Ето цитат от предизборната кампания на Доналд Тръмп:

„Преди две години бях в Москва, и ето какво ще Ви кажа: може да се разбираме с тези хора, и то доста добре, можем да работим с тях и да подписваме сделки. Можем. Обама не може“.

В началото на август Тръмп коментира темата Крим по следния начин:

„Опитите на САЩ да вземе насила Крим от Русия, за да даде полуострова на Украйна могат провокират трета световна война“.

По- късно през октомври тази година републиканецът заяви, че в случай на победа на президентските избори ще се срещне с Владимир Путин, добавяйки, че такава възможност е прекрасна за начало на нов етап в отношенията.

Франция

През 2017 година във Франция ще се проведат президентски избори. От сега в мрежата циркулират забавни шаржове на тема кого ще сложи Русия на президентския пост, в отговор на антируската пропаганда.

Все повече адекватни политически изказвания се чуват в Европа, така например бившия премиер Франсоа Фийон, който не веднъж изразява симпатиите си към Русия, нарече санкциите „безумен жест, който не даде нищо освен разорението на европейските фермери“.

„Русия е най-голямата страна в света…Трябва ли да се стремим към стабилизирането на Русия и закрепянето й в Европа или да я изолираме, провокираме и тласкаме към Азия, която си е истински проблем“- задава въпроса френския политик,подтиквайки обществеността към размисъл.

Дамата от френския политически живот и лидер от партията „Национален фронт“- Марин Льо Пен, заяви на 26 септември, че ако спечели изборите, ще признае Крим като част от Русия.

„Имаме приятели в Русия, имаме продължителни отношения, и исторически те се основават на дружба“, заявява Льо Пен, добавяйки, се смята Русия за европейска държава, с която е по-разумно да се развиват отношени, да се сключват споразумения за сътрудничество.

Освен това, лидерт на Националния Фронт, оценява високо дейността на руския държавен глава Владимир Путин, защиващ интерсите на страната си и нейната идентичност.

Марин Льо Пен подчертва още, че действащите санкции по отношение на Мослва, не само че противоречат на интересите на Париж, но и нарушават многовековната традиция на Франция, да не се води по “ акъла на другите“, визирайки политиката на ЕС.

Германия, Италия, Чехия,Унгария, Сърбия, също подават през годината дружески сигнали за желание и готовност за развитие на отношенията с Русия, и все повече тази тенденция расте.

Светът гледа с уважение и симпатия към Русия.

Posted on 30.12.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: