Третата черна кутия на падналия в Черно море руски военен самолет Ту-154, е разрушена, но подлежи на декодиране


Третата черна кутия на падналия в Черно море руски военен самолет Ту-154, е разрушена, но подлежи на декодиранеТретата черна кутия на падналия в Черно море руски военен самолет Ту-154, е разрушена, предава TACC, като се позовава на източник от силовите структури.
„От третата черна кутия е открита лента, което доказва, че тя е разрушена. Въпреки това устройството подлежи на частично декодиране“, съобщава източникът.
Третата черна кутия се намира в опашката на самолета и дублира параметрите на другите две, които вече са в Москва.

Руските медии съобщават, че е започнало декодирането на втората черна кутия, намерена по-рано.

Втората черна кутия на Ту-154 бе открита на 28 декември. Също така бяха извадени големи фрагменти от самолета и лични вещи на пътниците.

На 27 декември бе разшифрована първата черна кутия на самолета. По данни на „Комерсант“, според предварителния анализ на данните, е възможно причината за катастрофата да са били задкрилките на самолета, които отказали да функционират нормално.

Според специалисти това е много неприятен проблем, но не чак с катастрофални последици. Възникващия в подобни случаи пикиращ момент на старта пилотите обикновено компенсират чрез щурвала и с помощта на стабилизатора на самолета. През това време докладват за неизправността на диспечера и връщат машината обратно на летището на ниска скорост, за да не се откършат стърчащите плоскости от въздушната струя.

Въпреки новите данни, следствието и експертите засега не се отказват от другите предположения за причините за катастрофата, включително терористичен акт.

Проверява се и версията за възможен сблъсък на самолета с ято чайки. Известно е, че в самото начало на издирвателната операция на мястото, където се предполага, че е паднал самолетът, бе намерено голямо количество птичи пера, плаващи на повърхността на водата.

Пилотите на спасителните хеликоптери също се оплакваха от големия брой птици във въздуха. Тази версия може да бъде потвърдена или отхвърлена, чак след като експертите открият и огледат  двигателите на самолета, по които е възможно да са останали биологични следи.

Руското министерство на отбраната все още не публикувало официално резултатите от разшифроването на „черната кутия“, посочвайки, че „окончателните изводи за причините за катастрофата ще бъдат направени от правителствена комисия след изучаване на всички възможни факти“.

 

Advertisements

Posted on 29.12.2016, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. има 1 коментар.

  1. НИЩО НОВО

    Когато научим причината за гибелта на подводница „Курск”, тогава ще научим и причината за падналия руски военен самолет Ту-154 . . .

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: