Захарова: Русия ще отговори на всяко враждебно действие на отиващата си администрация на САЩ


Захарова: Русия ще отговори на всяко враждебно действие на отиващата си  администрация на САЩРусия ще отговори подобаващо на всяка враждебна стъпка, която отиващата си администрация на САЩ предприеме срещу нея, заяви в декларация говорителят на руското външно министерство Мария Захарова по повод съобщенията в американски медии, че Вашингтон готви нови санкции и дори диверсии срещу руските компютърни системи.
Отиващата си администрация на САЩ не губи надежда да нанесе още по-голяма вреда на отношенията с Русия, които тя и без това разруши.

С помощта на явно инспирирани „изтичания на информация“ към американските медии нас отново се опитват да ни сплашат чрез разширяване на антируските санкции, мерки от „дипломатически характер“ и дори диверсии срещу нашите компютърни системи.

При тово екипът на Барак Обама, който вече се готви за изселване от Белия дом, се опитва цинично да представи този последен „новогодишен поздрав“ като реакция на някакви „кибератаки от Москва“.

Честно казано, ние вече се уморихме от лъжите за „руските хакери“, които продължават да се леят от САЩ, дори от самите върхове на управлението.

Администрацията на Барак Обама пусна тази дезинформация още преди половин година в стремежа си да подкрепи необходимия й кандидат на президентските избори през ноември и, след като не постигна желаното, търси оправдание за собствения си провал и с удвоени сили подрива руско-американските отношения.

Но истината за режисираната от Белия дом провокация рано или късно все пак излиза наяве. И това вече се случва. Както още на 8 декември съобщиха някои американски медии, държавният секретар на щата Джорджия Брайън Кемп заяви, че щатът е проследил откъде е дошла хакерската атака срещу компютърната система за обобщаване на резултатите от президентските избори няколко дни след вота.

Следите водят до компютърен адрес в департамента по вътрешна сигурност на САЩ. И те (американските власти, бел. ред.) спешно се постараха да прикрият тази информация, прикривайки я с поток от нови антируски обвинения, които не съдържат нито едно доказателство.

Остава само да добавим, че ако Вашингтон действително предприеме нови враждебни стъпки, ще получи отговор. Това се отнася до всякакви действия срещу руските дипломатически представители в САЩ, които незабавно ще предизвикат аналогични действия срещу американските дипломати в Русия.

Вероятно, на администрацията на Барак Обама вече й е съвсем безразлично какво ще се случи с двустранните отношения, но историята едва ли ще им прости поведението на принципа „след нас и потоп“.

Advertisements

Posted on 29.12.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: