Московски съд обяви събитията от февруари 2014 г. в Украйна за държавен преврат


Московски съд обяви събитията от февруари 2014 г. в Украйна за държавен превратМосковски съд обяви събитията от февруари 2014 г. в Украйна за държавен преврат,

съобщават от РИА Новости.

Решението на Дорогомиловския съд е по иск на бившия украински депутат Владимир Олейник.

Съдът приема, че в протестите са участвали “въоръжение националистически сили“, които са променили режима, и обяснява с този фактор решението си.

“В Украйна има екстремистки групировки, които участват във властта и преследват хората на принципа на социалната и идеологическата омраза”, гласи текстът.

Според решението на руския съд подкрепата, която САЩ и ЕС са оказали на “антиконституционния” преврат е довела до разкол в обществото и до възникване на въоръжен конфликт.

Според съда управлението целенасочено създава “вражески образ в лицето на Русия” и това засяга националната сигурност на Руската федерация.

Съдът подчертава, че руската правова система е длъжна да оценява събитията в Украйна заради “уникалната връзка“, съществуваща между двата народа.

По време на заседанията съдия Анна Шипикова е чула свидетелства от бивши служители в администрацията на президента Виктор Янукович, главната прокуратура, вътрешното министерство и силите за сигурност, които единодушно определили смяната на властта за преврат.

Според думите на бившите чиновници, Евросъюза е заплашвал властите на Украйна, ако откажат да подпишат споразумението за асоциация с ЕС.

На свой ред бившия началник на Службата за сигурност на Украйна Александър Якеменко заяви, че всичка събития от Майдана на площад „Независимост“, са били под прякото ръководство на САЩ.

Свидетелите разказаха, че на Майдана също така са действали инструктори от Грузия, Прибалтика и Полша.

В частност, бившия началник на президентската администрация на Украйна Андрей Клюев заяви, че „снайперистите на майдана са били организирани от представители на Грузия, също така от Прибалтика, заловихме такива с оръжие“.

Posted on 28.12.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: