Открита е една от черните кутии на разбилия се в Черно море руски Ту-154


Открита е една от черните кутии на разбилия се в Черно море руски Ту-154Водолазите, които обследват дъното на Черно море за останките на падналия военен самолет Ту-154, са открили една от черните кутии на машината, съобщи ТАСС, като се позовава на източник от силовите структури.

„В хода на издирвателните работи под кабината на самолета е забелязана една от черните кутии. Тя ще бъде извадена в най-скоро време“, уточнява източникът.

Междувременно водолазите започнаха да изнасят на повърхността големи отломки от самолета. На експертите вече е предадена част от фюзелажа с илюминатори, в момента се подготвя за издигане на повърхността опашната част на самолета.

Следствието работи по няколко версии за катастрофата, включително технически нередности или грешка при пилотирането.

Има и съобщения, че според очевидци на катастрофата, пилотът се е опитвал до последния момент да спаси самолета, като го приземи във водата.

Според един от тях, служител на бреговата охрана, самолетът, след като излетял, вместо да набере височина, започнал ряско да се снижава към морето.

При това Ту-154 летял на ниска височина с невисока скорост и високо вдигната носова част. Това, според експертите, сочи, че пилотът до последния момент се е опитвал да приводни самолета и да спаси пътниците и екипажа.

Самолетът Ту-154 на министерството на отбраната падна в Черно море в ранното утро на 25 декември след като излетя от Сочи.

Лайнерът летеше за авиобазата „Хмеймим“ в Сирия, на борда бяха артисти от ансамбъла „Александров“, снимачни групи от Първи канал, НТВ и тв „Звезда“, доктор Елизавета Глинка (известна като руската Майка Тереза) и шефът на департамента по културата в министерството на отбраната Антон Губанков.

Advertisements

Posted on 27.12.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. има 1 коментар.

  1. НИЩО НОВО

    Когато научим причината за гибелта на подводница „Курск”, тогава ще научим и причината за падналия руски военен самолет Ту-154 . . .

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: