France24: Ролята на Русия е ключова за постигане на мир по света


France24: Ролята на Русия е ключова за постигане на мир по светаСветът изпраща наситената високосна 2016 година с надежда за по-добра и мирна 2017.

За изминалата година, геополитическите сътресения и световните кризи вълуваха всички нас, и човечеството ни си даде сметка, че сме изправени пред избор: война или мир?!

Независимо от агресивната реторика на Запада срещу Русия, ролята й на международната арена се оказа изключително важна и с послание за мир, много държави застанаха на страната на Русия, вслушвайки се в тези послания, виждайки усилията й в борбата с тероризма.

Външнополитическата тежест на Москва се увеличи благодарение на откритата политика и военната навременна кампания в Сирия.

Ако и САЩ твърди, че разполага с най-подготвената и силна армия, защо за времето от началото на конфликта в Сирия ( 2011) вместо да бъде спрян тероризма, той достигна ужасяващи мащаби?

Именно това прозря светът и започна да говори. Една от френските телевизии France24 нарече ролята на Русия, ключова за постигане на мир,  признавайки приноса на Владимир Путин в борбата с тероризма.

„Въпросът за Близкия Изток се използва от руската дипломация, и за възстановяване на пълноценните връзки с Вашингтон“- цитират  France24 експерта по руска политика от аналитическия центът „Френски институт за международни отношения“ (IFRI) Жулиен Несети.

Според мнението на френския експерт, руския държавен глава Владимир Путин ефективно е използвал всички възможности показвайки нежеланието на САЩ да спре военния конфлект в Сирия, и крайната нерешителност и подчиненост на ЕС, въпреки гръмките заявления за независима политика.

Про-западната пропаганда също обаче наклони везните в полза на Русия, защото псевдоскандалите за „ръката на Кремъл“ в загубата на Хилари Клинтън, само поставяха Русия в центъра на вниманието. И все по-често световната общественост се убеждаваше сама, че Русия излиза права, независимо какво говорят САЩ.

„Владимир Путин може спокойно да отваря шампанското, за постигнатите успехи, защото успя да заяви пред целия свят страната си като важен фактор“, — добавя Жулиен Несети.

Posted on 25.12.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: