Руски експерт за катастрофата на ТУ-154: Версията за атентат се изключва


Руски експерт за катастрофата на ТУ-154: Версията за атентат се изключваПричината за катастрофата на самолет Ту-154 на Министерство на отбраната на Русия може да е била или техническа повреда, или грешка в пилотирането, версията за атентат се изключва, смята председателят на комисията по отбрана и сигурност в Съвета на федерацията Виктор Озеров, предаде РИА Новости, цитирана от „Фокус“.
„Версията за атентат я изключвам напълно. Самолет на Министерство на отбраната, въздушното пространство на Руската федерация, не може да става дума за такава версия“, каза той. Според него, има две версии – техническа неизправност и грешка в пилотирането.

„Самолетът е трябвало да извърши след излитането си завой над морето, може да не е бил на нужната траектория“, каза Озеров.

По-рано източник от руските силови структури съобщи, че по предварителни данни причината за катастрофата на самолета Ту-154 на руското министерство на отбраната край Сочи е била или техническа неизправност или пилотска грешка.

„Като основи версии за падането на самолета Ту-154 се разглеждат техническа неизправност на въздушния съд и грешка при пилотирането“, заяви източникът.

По-рано прес-службата на министерството на отбраната на Русия съобщи, че при изпълнявене на планов полет от летището на град Адлер край Сочи е изчезнала отметката на самолета от радарите. Отбелязва се, че на борда са се намирали 83 пътници и осем души екипаж.
От прес-службата са посочили, че на изчезналия Ту-154 са се намирали военнослужещи, а също така музиканти от военен ансамбъл и представители на руските медии. Самолетът в момента се издирва.
Руският президент Владимир Путин е бил оповестен за изчезването на самолета от радарите и е държан в течение.

Advertisements

Posted on 25.12.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: