Руски военен самолет Ту-154 се разби на път за Сирия


Руски военен самолет Ту-154 се разби на път за СирияРуското министерство на отбраната потвърди, че самолет на ведомството с 91 души на борда е изчезнал от радарите след излитането от летището в град Алдер край Сочи.

Открити са фрагменти от корпуса на изчезналия Ту-154 на километър и половина от черноморското крайбрежие на Сочи на дълбочина 50-70 метра, съобщава в неделя пресслужбата на руското Министерство на отбраната, предаде РИА Новости, цитирана от „Фокус“.
„На 1,5 км от черноморското крайбрежие на град Сочи, на дълбочина 50-70 метра са открити фрагменти от корпуса на самолет Ту-154 на Министерство на отбраната на Русия“, се казва в съобщението.

На борда на изчезналата над Черно море машина, е имало 83 пасажери и 8 души екипаж.

По-рано Газета.ру съобщи, позовавайки се на свои източници, че на 6 км от брега са намерени останки от шасито на самолета.
В самолета, пътуващ за сирийската провинция Латакия, пътуват военнослужещи, журналисти и артисти от най-големия ансамбъл за песни и танци на руската армия.

По-късно бе съобщено, че трима от журналистите на борда са от руския Первий канал. Това потвърди и говорителят на държавната медия Лариса Кримова.

„Кореспондентът Дмитрий Рунков, операторът Вадим Денисов и Александър Сойдов – звукооператор в Первий канал, са били на борда на самолета“, каза тя.

Снимачният екип е бил дежурен. „Винаги остава по една група на дежурство. Това беше внезапно, непланирано повикване“, съобщава източник, цитиран от „Интерфакс“ и „Фокус“.
Освен това от спасителните служби съобщават, че снимачен екип на телевизия „Звезда“ също е бил в самолета.
„В списъка на пътниците фигурират трима души, записани като членове на редакцията на телевизия „Звезда“. Това е снимачен екип“, казва източникът.

ТАСС съобщава, че Министерство на отбраната на Русия е информирало, че отломки от Ту-154 са открити на 1,5 км от Сочи на 50-70 метра дълбочина.

От министерството на извънредните ситуации съобщават, че на 5,5 км от бреговата линия е намерено мазно петно. На 1,5 км от брега има части от самолета, по-специално на колесника. В акваторията на Черно море са намерени лични вещи на пътниците.

Председателят на руския комитет по отбрана обяви, че предварителните данни показват, че самолетът е направил обратен завой над Черно море преди да изчезне от радара.

Руското издание Sputnik съобщава, цитирайки говорителя на военното министерство, че тяло е било намерено близо до крайбрежието на Сочи.

Advertisements

Posted on 25.12.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: