Успехът на руския „убиец на спътници ”- ракетата „Нудол“ предизвиква безпокойство в Пентагона


Успехът на руския „убиец на спътници ”- ракетата "Нудол" предизвиква безпокойство в ПентагонаРусия успешно е провела летателни изпитания на новата ракета „Нудол“, която е в състояние да унищожи навигационни сателити на САЩ, съобщават американски медии, позовавайки се на служител на Пентагона.

Тестът на ракетата е бил проведен на 16 декември в база в централната част на Русия. Според източници изпитанията били наблюдавани от американските спецслужби, като това е третият успешен полет на системата.

Не се разкрива точното местоположение на летателните изпитания, а също така е неизвестно дали ракетата е изстреляна към космоса или преминала по суборбитална траектория.

Това зачестяване на изпитанията свидетелства, че програмата е приоритетна за Кремъл и е възможно скоро системата де бъде приета на въоръжение.

„Нудол“ се определя от американските медии като „противосателитна“ ракета.
Според бивши служители на Пентагона руската разработка можела да причини „пълна загуба на GPS мрежата“, а също така и да намали или дори да унищожи „ефективността на всички съществуващи крилати ракети с далечен обсег и да влоши функционирането на високопрецизните оръжия на САЩ“.

Ако бъде поразена системата GPS, авиацията, крилатите ракети и високоточните оръжия ще „ослепеят”.

Advertisements

Posted on 24.12.2016, in Въоръжени сили, Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: